tisdag 1 mars 2011

Filtvirkande och hjärtegrytlapp

Tisdag betyder symöte med Husmorsskolans nya syförening! Just nu håller jag på med ett evighetsprojekt - en filt av rutor. Än så länge har jag gjort ca 30 stycken (av ca 90...). Nu har jag i alla fall gjort en tredjedel! Har för övrigt räknat ut att om jag gör tre stycken rutor om dagen så är filten klar på ungefär en månad. Vi får väl se hur det blir med den tidsplaneringen! Kanske blir det ett av de där halvfärdiga projekten som får ligga och vänta ett tag på att bli klara?

För att få lite paus i allt filtvirkande bestämde jag mig för att göra ett litet experiment. För ett tag sedan såg jag ett par grytlappar i en secondhand-affär. De var egentligen inte speciellt märkvärdiga mer än att de var hjärtformade. Naturligtvis tänkte jag att såna kan jag ju göra själv. Jag ville dock inte använda vanligt garn, utan bestämde mig för att virka mina med trasor. De blev ganska stora, men det är ju faktiskt bara praktiskt. Då är det mindre risk att bränna sig på de varma plåtarna! Är någon intresserad av ett mönster? I så fall ska jag försöka skriva ner hur jag gjorde!

10 kommentarer:

Krisses hantverk sa...

Fina rutor, det ser inte ut som vanliga mormorsrutor , lite mer invecklade... Det kommer att bli en fin filt av dom :)
Hjärtat är också fint. Det är så bra bild så man får ut mönstret genom att titta på bilden.

Husmorsskolan sa...

Vilka fina rutor i härliga vår-färger! Kommer att bli en superfin filt! Det där med att avsluta en rutfilt kräver verkligen tålamod... Men det där att göra tre per dag låter ju smart!

Vore jätteroligt om du skrev ner mönstret till hjärtegrytlappen! Tycker också att det var jättefint! Skulle gärna göra några sådana:)

Hälsningar fr Maja!

Hundra procent husmor sa...

Det är ju det som är så praktiskt med rutor. Man kan virka någon då och då. Tycker mig känna igen rutorna... är det de som kallas en variant på bohusrutor tro... Fint kommer det att bli. Även om det kommer att ta mer än en månad!

Gela sa...

Vilka fina rutor!! Mönster är alltid roligt att ha så lägg gärna ut ett. Ha en fin kväll/Gela

Ann-Marie sa...

Jaaa! Dela med dig av mönstret. Jättefin!

Lillstrumpan sa...

Jag vet inte riktigt vad det är för rutor, men jag hittade mönstret på Garnstudio där de hade virkat med ett flerfärgat garn. Det är kul med lite variation från den klassiska mormorsrutan!

Ska försöka skriva ner hur jag gjorde hjärtegrytlappen inom en snar framtid. Håll utkik på bloggen! :)

Alma sa...

Jag kallar dem "wagon-wheel" ruta. Det är ett amerikanskt mönster. En av mina favvo-rutor, de är så trevliga både att göra och i filtar. Man kan göra själva rundeln i mitten i olika färger och ramen i en färg så får man som en prickig filt!

eddy sa...

söt som socker!!tack för inspirationen, kram på dig

Lillstrumpan sa...

Jaa, kul med prickigt! Det har jag inte tänkt på. Det ska jag prova nån gång :)

Nu har jag gjort en hjärtegrytlapp till och skrivit ner hur jag gjorde. Mönster kommer i dagarna!

Dorro sa...

Väldigt fina rutor. Fina färger. Grytlappen är också mycket fin.

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...