tisdag 10 maj 2011

Symötestisdag - Lite av allt

I lördags besökte mamma och jag Kupan i Borås och självklart fyndade vi lite båda två. Jag hittade bland annat några gamla handarbetstidningar för ynka 2 kronor styck. Mycket av det som visas i tidningen är ju både fult och omodernt, men det fanns några godbitar också!

Till hösten ska jag ge mig på att sticka vantar igen. De ser verkligen avancerade ut, men tydligen ska de vara väldigt enkla att göra. Blommorna virkas och sys på och när det är klart broderar man utanpå. Plättlätt! Jag kommer ha tjusigast vantar i stan :)I en tygaffär hittade jag lite garn av en så fin färg. Det är liksom en blandning av lila och rosa (vet inte om det framgår så bra på bilden). Det kommer bli en finfin kofta så småningom! Förmodligen ska jag försöka ge mig på en sån som på bilden nedan.


Som ni märker har jag ju inte riktigt avslutat mina andra projekt innan jag påbörjar nya...Det blir lätt så när man pysslar med sånt som tar lite tid - då behöver man pausa emellan för att få lust att ta tag i det igen. Nu håller jag på med tre saker parallellt: en barnkofta, en hjärtekatt (perfekt att ha med till jobbet när det inte är så mycket att göra) och en filt av rutor.

Nu när jag ändå skrivit om lite allt möjligt i dagens inlägg kan jag ju passa på att avsluta med en fråga. I museishopen på jobbet säljer vi linnevatten med lavendeldoft. Enligt innehållsförteckningen innehåller den bara destillerat vatten och lavendelextrakt. Min fråga blir nu: kan man göra någon form av linnevatten själv? Det doftar ju helt underbart!

2 kommentarer:

Hundra procent husmor sa...

Jag är säker på att du får finaste vantarna i stan! Rolig ide att virka blommor och sedan sy på.

Hundra procent husmor sa...

Hittade ett recept på lavendelvatten man kan göra själv på den här sidan http://www.evaihemmet.se/kladvard.html

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...