tisdag 7 juni 2011

Symötestisdag - Rabarberlycka!

Jag blev inte klar med min fina barnkofta den här veckan heller. Ska försöka göra det allra sista i veckan så att jag har något färdigt att visa upp till nästa veckas symöte. I väntan på det bjuder jag på mammas goda recept på rårörd rabarbersaft. Extra härlig i sommarvärmen, förstås!


Rårörd rabarbersaft, ca 5 liter
3 kg rabarber
2 citroner
3,25 liter kokande vatten
2 kg socker
30 gram citronsyra (2,5 msk)
1 krm natriumbensoat

Skölj rabarbern och skär den i bitar. Skär citronerna i skivor. Varva rabarber och citroner i en rymlig rostfri bunke. Slå över det kokande vattnet. Låt stå i två dygn och sila sedan ifrån.

Rör ner sockret lite i taget och tillsätt citronsyra och natriumbensoat. Rör noga tills allt socker lösts. Tappa upp på flaskor. Saften kan förvaras i kylskåp i ca två veckor, men kan med fördel frysas.

5 kommentarer:

MinaStickor sa...

Gott det låter, tack för receptet!

Maja sa...

Hej!

Vad fint med rabarbersaft-receptet! Låter så läskande... Heja på med tröjan! Ser fram mot att se den.

Hälsningar från Maja

Anonym sa...

ÅÅÅÅ det vore nåt för mig att prova!!! Tack för tipset!/Gela

Unknown sa...

Vilket bra recept, det ska jag prova på landet där vi inte har el, bara gasspis. Perfekt att kunna låta allt sköta sig själv och inte slösa på gasen. =)

Malin på pastill.nu sa...

åh vad gott, det måste jag prova någon gång! Tack för receptet :-)

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...