tisdag 28 juni 2011

Symötestisdag - rutig disktrasa

Igår kväll gjorde jag en kraftansträngning och stickade klart min rutiga disktrasa som blivit liggande ett tag. Samtidigt lyssnade jag på Underbara Claras sommarprogram. Härligt med lite avkoppling. Och heja Clara! 

Jag använde stickor nr 3 (trots att damen i affären rekommenderade nr 5), men tycker ändå att den blev lite gles. Glömde hon nämna att man ska sticka med dubbelt garn måntro? För att kanten inte skulle bli så ojämn virkade jag ett varv med fasta maskor runt. Jag gillar förresten att det ser så avancerat ut med rutmönster trots att det är toklätt. Bara fem räta, fem aviga i sex varv och sen tvärtom. Nästa gång ska jag virka i nåt fint mönster. Det ska bli spännande att se om det blir bra!


Sist jag var på Panduro Outlet i Ullared köpte jag förresten jättebilligt lingarn. En liten härva för bara 19 kr! Tyvärr hade de bara två färger - en plommonlila och en trist beige variant. Det fick bli två lila :) Dessvärre verkar inte jag och garnhärvor gå så bra ihop. Hur sjutton ska man göra för att få ett fint nystan av det? När jag försökte mig på det med det blå garnet blev det trasselsudd av alltihop så nu vågar jag knappt ge mig på de lila härvorna.


5 kommentarer:

Fia sa...

Disktrasan blev jättefin med rutmönstret.

Gela sa...

MMM vilken fin disktrasa är avis på priset på lingarnet du hittade. Mitt är betydligt dyrare. Jag brukar lägga härvorna kring datorn(skärmen)och sen nysta. Det brukar gå bra då. Lycka till, ha en fin dag/Gela

Alma sa...

Innan jag köpte en nystkrona på loppis brukade jag använda en stol eller pall att hänga upp härvan på. Man lägger stolen ned på golvet och använder 2 av benen att hanga upp på och så kan man långsamt nysta, men utan trassel. Försök få tag på en nystkrona - det går så mycket fortare!
Fin disktrasa förresten!

Maja sa...

Hej!

Vilken tjusig disktrasa! Rutmönster är jättesnyggt! Jag håller med föregående talare en garnvinda är toppen att ha! Jag hade ju sådan tur att jag fick en av en väldigt snäll läsare som hade flera. Väldigt smidigt med nystandet sedan jag fick den:)

Hälsningar från Maja

eddy sa...

tusentack för din fina komentar om min haruni-sjal. din disktrasa är också superläcker=)

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...