tisdag 9 augusti 2011

Symötestisdag - påbörjad mormorsfilt

För några dagar sedan fick jag ett ryck och började sortera i min stora garnpåse. Då jag ofta fyndar restgarner på loppis fanns där mängder med nystan av varierande storlek. Vad jag ganska snart upptäckte var att jag, ovetandes, har haft en förkärlek för rött och blått. Jag bestämde mig för att göra något av det. Det fick bli en mellanstor filt! Jag gillar ränder, särskilt mormorsränder. En finfin beskrivning hittar du hos Stjärnkraft!


Än så länge har jag inte kommit så långt, men då garnet är ganska tjockt går det relativt fort. Frågan är bara om garnet räcker? Om det inte gör det, vad gör jag då? Kanske låter jag det ligga tills jag fyndat lite mer garn. Eller så kanske man kan ordna ett garnbyte! I min sorteringsiver insåg jag nämligen att jag, förutom alla röda och blå nystan, också hade samlat på mig massvis med amigurumigarner i diverse färger. Jag måste erkänna att jag har tappat lite av lusten att göra amigurumis...Det är så pilligt och för tillfället föredrar jag mer rejäla projekt.

4 kommentarer:

Gela sa...

Visst är det härligt med gammalt garn. Jag har ju också en del men det negativa är att när det är slut så är det slut, finns ju ofta inte att köpa mer. ha en fin fin kväll/Gela

maria sa...

Ser härligt ut! Skön slappe virkning som man bara kan låta händer arbeta!

Alma sa...

Kan tyvärr inte bidra med garn för det är inte de färger jag dras till :)
Håller fullständigt med om pilligheten. Man måste ju virka så förbaskat hårt för att inte stoppningen ska synas. Jag köpte ögon för att göra figurer men har inte gjort någon... däremot försöker jag kämpa på med leksaksmat till min dotter. Hon blir så glad i dem. Banan är nästa utmaning!

Lovisa sa...

Mycket fint! Bra när det går fort med. :)

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...