lördag 6 augusti 2011

Förnyelse

Sist jag var på Göksäter på Orust hittade jag tokbilligt tyg som jag nu använt till att sy ett nytt draperi till min sovalkov. Det jag hade innan har jag aldrig varit särskilt nöjd med, så när jag nu hittade ett fint tyg passar jag på att byta.

Då jag inte själv äger någon symaskin brukar jag åka hem till mina föräldrar när jag ska sy. Dessvärre tog jag mig inte tid att mäta takhöjden innan jag åkte, så jag fick gissa hur långt jag skulle göra draperiet. Naturligtvis blev det lite för kort! Suck. Mitt tak håller visst inte standardmått, utan är 2,45 meter. Egentligen tycker jag inte att det gör något om det inte når ända till golvet, men nu är det precis så mycket för kort att jag kommer störa mig på det. Så nu blir det gör om, gör rätt! Tur att jag har ungefär nio centimeters marginal längst ner, nu kan jag lägga ner fyra-fem av dem.


Före. Jag var aldrig riktigt nöjd med det här tyget.

Efter. För kort, men mycket bättre!


Jag imponeras alltid av människor som lyckas inreda så där snyggt färgmatchande. Hos mig blir det nämligen aldrig så där bra! Kanske för att jag sällan köper allting på en gång. Men den här gången tänkte jag lite längre och köpte ett tyg till en kudde när jag ändå var igång. Den ligger nu och pryder min soffa (färgen på fotot är lite missvisande, den är grönare i verkligheten). Nästa steg blev att köpa ett grönt ljus i samma nyans. Ni ser, det tar sig! På jobbet säljer vi dessutom ljusmanschetter till en sorts ljusstake som jag har i min ägo. Planerar att köpa en grön och en orange. Som om inte detta vore nog har jag också bett mamma kolla efter ett par gröna sammetsgardiner som jag såg på Gekås i Ullared häromdan. Håll tummarna för att det kommer bli fint när jag är klar!


1 kommentarer:

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vad fint det blev! Typiskt bara att den blev lite för kort, men skönt att du hade lite marginal så att du kan lägga ner den :)

Och tack för tipset om egna knappar, det kommer jag absolut prova nångång!

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...