tisdag 2 augusti 2011

Symötestisdag - Härmefisar är vi allihopa

När man surfar runt på diverse bloggar är det lätt hänt att man inspireras och härmar andras idéer. Det är just det som jag tycker är så roligt med att blogga! Hade jag inte velat att någon skulle kopiera det jag gör så hade jag ju aldrig publicerat det. Nu senast halkade jag in på bloggen Fiffel och Tråd. Hon hade gjort så söta bebisleksaker och jag kunde såklart inte låta bli att härmas lite.

Sedan tidigare hade jag små bjällror från Panduro liggande, så jag bestämde mig för att virka en liten skallra. För att skallran skulle få plats inuti var jag tvungen att göra den största ringen rätt tjock. Risken finns ju att en liten inte kan hålla i den, men då finns ju de små ringarna.


Som vanligt vet jag inte vem som ska få den, men den var kul att virka. Kanske sparar jag den till något bättre tillfälle. Det händer ju faktiskt att vänner och bekanta får barn och då är det bra att ha lite presenter på lager!

Vet ni! Från och med i höst ska jag, utöver Husmorsskolans Nya Syförening, också gå på riktiga symöten. Det är jag och några arbetskamrater som har bestämt att vi ska träffas någon gång i månaden för att handarbeta, dricka te, äta scones och småprata. Alla kan inte virka eller sticka, men jag och en annan tjej har tagit på oss rollen som utbildare. Det ska bli så kul!

5 kommentarer:

Maja sa...

Vilken fin babyskallra! Jättemysigt att virka leksaker - har funderat på det flera gånger (har till exempel sett jättefina mönster på stickade alfabetskuber med bokstäver på)men inte kommit mig för ännu. Är helt övertygad om att din skallra kommer att bli mycket uppskattad av den som får den:)

Vad roligt att ni ska ha symöten "live"! Låter väldigt mysigt! Och vilken bar idé att ni blir "utbildare". SÅ där tycker jag de gamla syföreningarna skulle göra mer - bjuda in folk och erbjuda sig att lära ut. tro att det finns många intresserade som skulle vilja lära sig om de bara fick chansen...

Hälsningar från Maja

Stina sa...

Vilken fin skallra!! Kul med symöten live också, det saknar jag här. Finns ett i området men då passar självklart inte tiden :-(

Fia sa...

Jättefin skallra. Jag brukar träffa ett gäng tjejer, fast vi pysslar med allt möjligt. Senast gjöt vi i betong.

Alma sa...

Vilken fin!! Visst är det roligt att inspirera och inspireras av varann :)

Håller helt med om att det är trist att göra flera av samma i följd men jag lyckades göra det genom att detta handarbete var vad jag hade med mig på semestern... så hade jag inte mycket val, hihi.

johanna sa...

Vad fin den blev! Jag virkade en skallra åt min systers baby och den blev väldigt uppskattad, jättebra "grattis till babyn"-present. :-)

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...