fredag 25 februari 2011

Prinsessänglar

Vill du också baka tjusiga prinsessänglar? Eller varför inte prinsänglar. I receptet står det prinsesshjärtan, men då jag inte hade något hjärtformat pepparkaksmått fick det bli änglar. Det är lite konstigt egentligen, jag har massor av märkliga pepparkaksmått (allt ifrån älgar till fötter..) men inget vanligt hjärta. Nedan följer i alla fall receptet!


Prinsessänglar (ca 40 stycken)
Till degen behöver du:
250 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 dl maizenamjöl

Gör så här:
Rör samman smör och socker i en bunke. Blanda vaniljsocker, maizena och vetemjöl och knåda ihop med smöret och sockret. Täck degen med plastfolie och ställ kallt i cirka 2 timmar.

Ta ut degen och knåda lätt så att den mjuknar. Dela degen i mindre bitar och kavla ut till cirka 1/2 cm tjocklek. Tag ut hjärtan (eller det mått du har till hands) med hjälp av en pepparkaksform.

Lägg kakorna på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 5-8 minuter. Låt kakorna svalna på bricka, ej på den varma plåten.

Till den rosa kristyren behöver du:
3 dl florsocker
1 äggvita
2 krm ättika
några droppar röd hushållsfärg

Gör så här:
Blanda ingredienserna i en skål och vispa tills smeten är så styv att det bildas toppar. Späd med några droppar vatten om den blir för styv. Bred ut kristyren på kakorna med hjälp av en kniv.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...