torsdag 23 december 2010

Marsipanrulle

Jag har gjort julgodis - igen! I år ska vi nämligen fira jul hos min syster och för att hon ska slippa fixa all mat själv har vi försökt dela upp det mellan oss. På min lott föll kex och julgodis. Har redan fixat choklad-marshmallow-rice crispies-godiset, men kände att det var lite snålt att bara göra en sort. Därför gör jag en favorit i repris! Förra (eller om det var förrförra) året gjorde min vän Katarina och jag nämligen ett supergott marsipangodis. Jag brukar annars inte vara så förtjust i just marsipan, men det här godiset gillar jag. Tyvärr hittade jag inte receptet, men då jag på ett ungefär kommer ihåg vad som skulle vara i har jag svängt ihop ett eget recept. Det går väldigt snabbt att göra och passar därför extra bra så här dan före dopparedan!



Du behöver:
500 g marsipan
200 mandelmassa
150 g praliner med likör (finns bland lösviktsgodiset)
100 g kanderad fruktblandning
100 g blockchoklad (mörk eller ljus väljer du själv)

Gör så här:
1. Riv marsipan och mandelmassa på ett rivjärn och lägg det i en bunke.
2. Krossa pralinerna med en mortel och häll i dem i marsipan/mandelmasseblandningen.
3. Tillsätt fruktblandningen.
4. Blanda alla ingredienser så att det blir en tjock deg. Forma dem till rullar och lägg dem kallt en liten stund.
5. Smält blockchokladen och pensla på rullarna. Ställt kallt tills chokladen stelnat.
6. Skär rullarna i ca 1 cm breda skivor och förvara dem i kylskåp.
7. Njut!

1 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

åh vad gott det lät! Älskar alla ingredienserna :-D God jul!

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...