Om ungefär en vecka ska jag på dop och då blir det pepparkakscheesecake efteråt. Smaskens! Letade efter nåt gott recept och hittade då ett på recept.nu Visst låter det gott?
Pepparkakscheesecake
En saftig och sval cheesecake med phiadelphiaost.
Antal portioner: 1
Färdigt på: 9 tim
Botten
25 stycken krossade pepparkakor, cirka 4 deciliter
75 g smält smör
75 g smält smör
2 st stora ägg
1 dl finkornigt strösocker
1 dl finkornigt strösocker
400 g philadelphiaost
0.5 tsk vaniljsocker
Glasyr
Glasyr
3 dl gräddfil
2 msk finkornigt strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 170 grader. Låt den bli varm.
2. Blanda pepparkakskrosset och det smälta smöret till en massa. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Låt degen gå upp 2 centimeter på kanten. Ställ sedan formen i kylen.
3. Gör fyllningen under tiden: Rör ägg, socker, ost och vaniljsocker till en slät smet. Häll den i formen. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut formen. Låt stå cirka 5 minuter. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.
4. Rör gräddfilen, sockret och vaniljsockret till en jämn smet. Bred ut den på kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Ställ kakan svalt i minst 8 timmar.
5. Garnera den kalla kakan med vindruvor.
1 kommentarer:
Verkar gott! Synd att man inte har lika mycket energi som Corrinna :D
Skicka en kommentar