Tänkte dela med mig av lite goda recept här på bloggen. Följande maträtt har min finaste vän Katarina tipsat mig om och den är alldeles, alldeles...underbar! Enda nackdelen är att den innehåller många ingredienser, men när man väl har skaffat allt så är den superlätt att göra.
Kreolsk söndagsgryta
9 hg fläskfilé
2 stora eller 4 små starka korvar (till exempel ölkorv eller kabanoss)
1 burk syltlök (195 g) i ättika
1 burk svarta urkärnade oliver (227 g)
1 röd paprika i strimlor
ca 1 dl hackad ättiksgurka (eller chornicons)
4-5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Kreolsk söndagsgryta
9 hg fläskfilé
2 stora eller 4 små starka korvar (till exempel ölkorv eller kabanoss)
1 burk syltlök (195 g) i ättika
1 burk svarta urkärnade oliver (227 g)
1 röd paprika i strimlor
ca 1 dl hackad ättiksgurka (eller chornicons)
4-5 dl vispgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Putsa filén och skär den i tjocka skivor, som bultas lätt med handen.
Skär korven i skivor och bryn den i en tjockbottnad gryta.
Ta upp korvarna, lägg dem åt sidan och bryn fläskfilén i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet.
Tillsätt syltlöken, oliverna (som kluvits på mitten), den hackade gurkan och den strimlade paprikan. Slå på grädden och låt koka ca 10 min. Smaka ev. av med spad från syltlöken.
Servera!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar