tisdag 4 oktober 2011

Symötestisdag - Virknålsfodral

Efter en lång period med stickning har jag så smått börjat komma igång att virka lite igen. Då jag har en förmåga att inte lägga tillbaka saker på sin rätta plats har jag mer än en gång varit frustrerad över att inte hitta rätt virknål. Därför bestämde jag mig för att sy ett virknålsfodral. På så sätt hoppas jag att jag blir bättre på att lägga tillbaka dem - jag vill ju använda det fina fodralet nu när jag har sytt det!


Tanken var till en början att numrera alla facken, men jag insåg ganska snart att det räcker med att placera virknålarna i storleksordning. Jag har nämligen inte riktig koll på vilka storlekar jag har. För säkerhets skull gjorde jag ganska många fack, utifall att sortimentet utökas :)


Tyvärr har jag inga foton på hur jag bar mig åt när jag sydde, men det var ganska enkelt. De båda innertygen syddes ihop i kanterna samt i nederkant. Därefter sydde jag vertikala sömmar som skulle utgöra själva facken. Efter det var det bara att sy ihop innerdelen med yttertyget. Slutligen sydde jag fast ett band så att jag enkelt och snyggt kan stänga fodralet.

Den här veckans symöte är lite extra speciellt tycker jag - nu startar ju nämligen en insamling till förmån för Rosa bandet! Jag fick idén för några dagar sedan och bestämde mig genast för att höra av mig till Maja. Hon nappade på idén och nu hoppas vi på att ni gör detsamma! Själv ska jag börja tillverkningen nu i veckan.

Ps. Kommer nu att byta bloggadress till www.hoslillstrumpan.blogspot.com
Välkomna dit!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...