
Flädersmaken kommer som en lätt efterton till jordgubbsbiten i mitten. Ljuvligt! Om man vill kan man säkert prova med andra bär också, hallon skulle säkert vara gott. Ni får förresten ursäkta den usla bilden - mitt objektiv är på lagning så jag får använda mobilkameran ett tag framöver.
Fläder- och jordgubbsmuffins
2 ägg
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 gram smält margarin (eller flytande margarin)
1/2 dl koncentrerad flädersaft
1 dl jordgubbar
Gör så här:
- Vispa ägg och socker poröst.
- Vänd i mjöl, bakpulver samt vaniljsocker.
- Häll i det smälta/flytande margarinet och rör om.
- Mosa jordgubbarna med en gaffel.
- Häll smet i formarna (fyll dem ungefär till hälften) och klicka i ca 1 tsk jordgubbar i varje form.
- Grädda mitt i ugnen på 225°c i 10 min.
- Njut!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar