tisdag 12 juli 2011

Symötestisdag - Heddakoftan klar!

På förra symötet hade jag inget färdigt handarbetsprojekt och visade därför några loppisfynd istället. Det kändes lite konstigt, då det ju faktiskt är ett symöte.

Den här veckan har jag äntligen blivit klar med min Heddakofta! Det enda som saknas är knappar, men det är för att jag inte har kunnat bestämma mig för vilken färg jag ska ha. Ska de vara röda måste det ju vara exakt samma nyans som garnet och det vet jag inte om jag kan hitta. Skulle träknappar vara fint? Eller svarta kanske. Då passar det till allt. Vad tycker ni?


Jag tyckte inte att Rowan-garnerna fanns i så roliga färger, så jag använde mig av raggsocksgarnet Raggi istället. Då jag verkligen ville att koftan skulle passa gjorde jag ett stickprov. Det visade sig att jag stickar jättehårt, jag fick gå upp en hel storlek på stickorna. Nu när koftan är klar är den precis lagom förutom att jag tycker att den är lite kort. Ändå lade jag till två centimeter på längden! Om jag stickar någon mer ska jag lägga till fem centimeter tror jag.


Nu är det lite för varmt för att koftan ska kunna användas mer än under kyliga kvällar, så jag ser fram emot september då jag kan kura in mig i min röda kofta med en kopp te i handen. Det är mys det!

8 kommentarer:

Jessica sa...

Vad söt den var! Jag tror på svarta eller röda knappar som inte tar för mycket uppmärksamhet från den fina formen på koftan :)

Maja sa...

Åh, vad otroligt tjusig den blev i rött! Gillar verkligen färgvalet! Vilket fint arbete du gjort med den! Och kul att den blev så bra i storleken.

Min Hedda-kofta är absolut ett av favoritplaggen. Bär den väldigt ofta. Kommer nog behöva sticka en ny om något år, så som jag "sliter" på den...

Kollade upp det där med länken. Märkligt? Det mönstret verkar vara ur funktion på Coats hemsida. Det finns en länk till ett mönsterarkiv men den funkar inte? Hoppas att det är något tillfälligt!

Tror att jag har det utskrivet. Hoppas iaf det om det är så att länken inte kommer att funka. Det är ju ett sååå fint mönster!

Hälsningar från Maja

Fia sa...

Den är jättefin. Svarta knappar vore fint tror jag.

Hundra procent husmor sa...

Ååå vilken härlig färg! Jag hade nog valt svarta knappar.

Hundra procent husmor sa...

Konstigt! Skrev en kommentar nyss ... men den är borta..
Gillar den röda färgen väldigt. Snyggt. Skulle nog välja svarta knappar jag.

Alma sa...

Superfin verkligen! Det där med knappar är inte så lätt att välja. Tur att det är lätt att byta om man skulle ångra sig :)

Stina sa...

Superfin modell och färg!! Kul med färger på tröjor :-)

Lovisa sa...

Så fin den blev! Jag tror på träfärgade knappar, men det blir säkert fint med svarta med. Det är nog bara kontrasten som blir lite starkare, men det skulle ju vara fint i och för sig. Hmm... :)

Lovisa

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...