Nu har jag börjat komma iordning i lägenheten, vilket förhoppningsvis kan resultera i lite fler inlägg än under senaste veckan. Igår satte jag igång med min rabarbersaft som nu ska stå och gotta till sig i två dagar. Tänkte hälla upp det i fina flaskor när det är klart, bild på slutresultatet kommer såklart! Delar också med mig av receptet, så att fler kan känna sig som hemmafruar :)
Rårörd rabarbersaft, ca 5 liter
3 kg rabarber
2 citroner
3,25 liter kokande vatten
2 kg socker
30 gram citronsyra (2,5 msk)
1 krm natriumbensoat
Skölj rabarbern och skär den i bitar. Skär citronerna i skivor. Varva rabarber och citroner i en rymlig rostfri bunke. Slå över det kokande vattnet. Låt stå i två dygn och sila sedan ifrån.
Rör ner sockret lite i taget och tillsätt citronsyra och natriumbensoat. Rör noga tills allt socker lösts. Tappa upp på flaskor. Saften kan förvaras i kylskåp i ca två veckor, men kan med fördel frysas.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar