Köttbullar:
400 g köttfärs
3 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk smör
(färsk koriander och persilja)
Sås:
1/2 dl vatten
2 1/2 dl Kelda klassisk gräddsås (alt. matlagningsgrädde)
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
Blanda ströbröd och mjölk och låt det svälla i 5 minuter. rör ner salt, garam masala, vitlök och färsen. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Stek dem runt om i smör, i en stor stekpanna, ca 5 minuter. Häll i vattnet och såsen/matlagningsgrädden. Krydda med garam masala och gurkmeja. Låt såsen koka några minuter och strö över grovhackad koriander. Servera med basmatiris.
Halloween 2024
3 veckor sedan
0 kommentarer:
Skicka en kommentar