Ibland vill man kunna bjuda hem vänner utan att komplicera det hela alltför mycket. Då är scones fantastiskt gott! Googlade nyss lite för att förnya mig en aning och insåg då att det finns en hel sconessida med massor av recept. Visst låtet det helt underbart med blåbärsscones? Här följer i alla fall receptet!
Blåbärsscones
Inte bara vackert blå – de är lika goda som de ser ut!
Inte bara vackert blå – de är lika goda som de ser ut!
Till 4 personer behöver du:
3 dl mjölk
1 ägg
100 gram smör
2 dl havregryn
8 dl vetemjöl
½ dl socker
1 ½ dl djupfrysta blåbär
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1 ägg
100 gram smör
2 dl havregryn
8 dl vetemjöl
½ dl socker
1 ½ dl djupfrysta blåbär
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
- Gör så här
Blanda mjöl, gryn, socker, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. - Blanda ner de djupfrysta bären. Vispa ner ägget i mjölken och blanda ner den. Rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
- Dela degen i sex bitar och platta ut till runda kakor, cirka 15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
- Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade med smör eller färskost!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar