Jag blev inte klar med min fina barnkofta den här veckan heller. Ska försöka göra det allra sista i veckan så att jag har något färdigt att visa upp till nästa veckas symöte. I väntan på det bjuder jag på mammas goda recept på rårörd rabarbersaft. Extra härlig i sommarvärmen, förstås!
Rårörd rabarbersaft, ca 5 liter
3 kg rabarber
2 citroner
3,25 liter kokande vatten
2 kg socker
30 gram citronsyra (2,5 msk)
1 krm natriumbensoat
Skölj rabarbern och skär den i bitar. Skär citronerna i skivor. Varva rabarber och citroner i en rymlig rostfri bunke. Slå över det kokande vattnet. Låt stå i två dygn och sila sedan ifrån.
Rör ner sockret lite i taget och tillsätt citronsyra och natriumbensoat. Rör noga tills allt socker lösts. Tappa upp på flaskor. Saften kan förvaras i kylskåp i ca två veckor, men kan med fördel frysas.
Rårörd rabarbersaft, ca 5 liter
3 kg rabarber
2 citroner
3,25 liter kokande vatten
2 kg socker
30 gram citronsyra (2,5 msk)
1 krm natriumbensoat
Skölj rabarbern och skär den i bitar. Skär citronerna i skivor. Varva rabarber och citroner i en rymlig rostfri bunke. Slå över det kokande vattnet. Låt stå i två dygn och sila sedan ifrån.
Rör ner sockret lite i taget och tillsätt citronsyra och natriumbensoat. Rör noga tills allt socker lösts. Tappa upp på flaskor. Saften kan förvaras i kylskåp i ca två veckor, men kan med fördel frysas.
5 kommentarer:
Gott det låter, tack för receptet!
Hej!
Vad fint med rabarbersaft-receptet! Låter så läskande... Heja på med tröjan! Ser fram mot att se den.
Hälsningar från Maja
ÅÅÅÅ det vore nåt för mig att prova!!! Tack för tipset!/Gela
Vilket bra recept, det ska jag prova på landet där vi inte har el, bara gasspis. Perfekt att kunna låta allt sköta sig själv och inte slösa på gasen. =)
åh vad gott, det måste jag prova någon gång! Tack för receptet :-)
Skicka en kommentar