En av de bästa sakerna med våren är att det börjar poppa upp en massa gott ur jorden, rabarber till exempel! Vad sägs om lite rabarberkräm? Mums!
Jag hittade ett recept i Kokbok för skola och hem från 1956. Det framgår inte hur många portioner det blir, så jag antar att det beror på hur mycket man äter ;)
Rabarberkräm
4 dl vatten
3 hg rabarber
1 1/2 dl socker
1/2 dl potatismjöl + 1 dl vatten
Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Koka upp vattnet. Sätt till rabarbern och koka den några minuter. Sockra och avsmaka.
Jag hittade ett recept i Kokbok för skola och hem från 1956. Det framgår inte hur många portioner det blir, så jag antar att det beror på hur mycket man äter ;)
En husmor i aktion. |
Rabarberkräm
4 dl vatten
3 hg rabarber
1 1/2 dl socker
1/2 dl potatismjöl + 1 dl vatten
Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Koka upp vattnet. Sätt till rabarbern och koka den några minuter. Sockra och avsmaka.
1 kommentarer:
Åh vad gott med rabarberkräm! Älskar nog allt man kan göra med rabarber.
Skicka en kommentar